Sve kategorije

Apsorber „Green stuff“ – Sredstvo za sprečavanje razlivanja i apsorbciju rasutih tečnosti

4,488.00 rsd13,920.00 rsd

Boja: zelena
Pakovanje: kom

Kontaktirajte nas

Opis

1 kg suve materije (absorbenta) ABSORBUJE 8,4 kg ULJA ZA LOŽENJE ZA NEKOLIKO MINUTA

GreenStuff® je proizvod „par excellence“, univerzalni absorbent. Koristi se za sakupljanje skoro svih vrsta ulja, naftnih derivata i hemikalija (baze, kisleine, boje, viskozne materije, tečnosti u industriji itd). Karakteriše ga visok kapacitet upijanja, brzina i efikasnost apsorbcije, kao i jedinstven kapacitet apsorbcije pastastih supstanci (boje, smole, lepkovi, lakovi,…). GREEN STUFF je ekološki i netoksičan proizvod, nema štetna dejstva i bezbedan je za životnu sredinu. Green stuff tehnologija je TUV sertifikovana. Izvršeno je ispitivanje kompatibilnosti i sposobnosti apsorpcije Green stuff-a sa oko 60 različitih hemikalija iz 12 različitih grupa hemijskih proizvoda. Za ispitivanje su odabrane hemikalije koje se nalaze u opštoj upotrebi i u koncentracijama koje se najčešće upotrebljavaju. Za Green stuff izvršeno je TUV ispitivanje u kome je utvrđena sposobnost upijanja supstanci prema masenim odnosima absorbenta i supstance koja se apsorbuje i ujedno je izvršeno upoređivanje kapaciteta apsorpcije sa drugim absorbentima. Takođe je merena i količina apsorpcije jedne od odabranih hemikalija za 5, 10 i 30 minuta i vršeno je upoređivanje sa apsorpcijom drugih absorbenata. Ne preporučuje se upotreba Green stuff-a na (prosutim) jako oksidirajućim materijama, redukovanim materijama, hemijski nestabilnim materijama i jakim mineralnim kiselinama jer iste degradiraju absorbent. Green stuff je pokazao nenadmašnu moć apsorcije pastastih supstanci. Green stuff za vrlo kratko vreme upija supstance na koju je naneo i za vrlo kratko vreme isisava prosutu hemikaliju sa površine čime površina prestaje biti klizava. Ne ispušta ulja i hemikalije, trajno ih zadržava u sebi.

Green stuff se proizvodi u više veličina granula kako bi se efikasno pokrio opseg upotrebe na različitim hemijskim supstancama i na različitim površinama upotrebe. Zbog male mase granula, preporučuje se upotreba u zatvorenom prostoru, dok u spoljnjim uslovima treba voditi računa o vetru koji može da izazove rasipanje granula Green stuff-a. Zahvaljujući maloj masi i sadržaju pepela  koji je oko 0,2%, troškovi odlaganja su izuzetno smanjeni. Konačno zbrinjavanje absorbenta sa upijenim hemikalijama moguće je vršiti putem spaljivanja, vodeći računa o prirodi apsorbovane materije.

Dodatne informacije

Veličina

1.5kg, 7.5kg, 15kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Apsorber „Green stuff“ – Sredstvo za sprečavanje razlivanja i apsorbciju rasutih tečnosti“