Sve kategorije

BIO TA -sredstvo za odstranjivanje mrlja sa betona i asfalta

7,194.00 rsd

Veličina: 5l
Pakovanje: kom

Kontaktirajte nas

Opis

 • Novi pristup za uklanjanje uljnih  mrlja sa betonskih i asfaltnih površina kontaminiranih uljem
 • Biološko sredstvo za uklanjanje uljnih mrlja koje rapidno uklanja i vari uljne kontaminacije. Ne narušava  niti degradira  površine betona i asfalta.

 KLJUČNE KARAKTERISTIKE

 • Jednostavan za korišćenje
 • Bezopasan biološki proizvod koji uklanja ulje i uljne mrlje
 • Sadrži mešavinu bioloških enzima, tečnih bakterija i biorazradivih surfaktanata
 • Biorazgradiv
 • Biološki proizvod
 • Nije štetan za asfalt

DOZVOLE

 • GERMAN UBA (3406-0027)             *  Hemijski ekološko prihvatljiv
 • BOD Testiran

PRIMENA

 • Pre upotrebe promućkati bocu da  bi bakterije stavili u suspenziju.
 • Vodom ovlažiti kontaminiranu površinu. Naneti BIO TA ravnomerno po celoj kontaminarnoj površini.
 • Intenzivno razneti pomoću četke za ribanje (u zavisnosti od mogućnosti primene, tehničkom opremom poput čistača sa pritiskom, parnih čistača ili drugom opremom za čišćenje, kao i dodavanjem tople vode koja može da poboljša i ubrza rezultat čišćenja).
 • U slučaju teških kontaminacija, nakon nanošenja ostaviti najmanje 20-30 minuta da bi se ostvario vidljiv efekat čišćenja.
 • U zavisnosti od veličine i intenziteta uljne kontaminacije, kao i poroznosti površine, može biti zahtevana ponovna primena BIO TA.
 • Nakon kompletno završene primene, isprati očišćene površine sa vodom i nakon toga sakupiti preostalu vodu odgovarajućom opremom za čišćenje.

TEHNOLOGIJA RADA KOD SASUŠENIH I STARIH MRLJA GDE „BIO TA“ NE DAJE EFIKASNE REZULTATE

Kod starijih uljnih mrlja dolazi do problema sa efikasnosti sredstva BIO TA jer je došlo do slepljivanja ulja sa čvrstim prljavštinama (prašina, pesak, blato, trina-drvena strugotina,…) i formirana je „brana“ koja onemogućava efikasno dejstvo odmašćivača. Da bi sredstvo dalo zadovoljavajuće rezultate treba primeniti malo drugačiju tehnologiju rada u odnosu na tehnologiju rada kod relativno svežih zamašćenja:.

1. špaklom ili nekim drugim tvrdim predmetom ukloniti tj razbiti debele slojeve stvrdnute uljne mrlje na površini asfalta,

2. pokvasiti uljnu mrlju sa vodom, preporučljivo je da bude topla jer ona rastapa sakorelo ulje,

3. sa četkom (sa čeličnom ili mesinganom žicom) ostrugati pokvašenu površinu, struganjem dolazi do razbijanja slepljenog sloja i omogućava se uklanjanje prljavštine sa uljne mrlje koja sprečava kontakt čistača sa njom,

4. isprati vodom iščetkanu površinu,

5. na ispranu površinu naneti klasičan odmašćivač (naš predlog je SOBO QB GOLD 08 koji se pokazao najefikasnijim u izvlačenju zaprljanja iz pora asfalta) ili BIO TA u skladu sa proizvođačkom specifikacijom, klasičnom ribaćom četkom izribati tretiranu površinu i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Ukoliko se radi o većoj površini mogu se koristiti perači sa četkama.

6. isprati vodom (kofom, peračem pod pritiskom ili crevom sa vodom pod pritiskom),

7. proveriti efikasnost primenjenog odmašćivača time što se brisanjem golom rukom proverava da li na prstima ostaje zamašćenje. Ukoliko površinski sloj pokazuje da i dalje postoji zamašćenje ponoviti sve korake od 5. do 7. dok se ne uklone sva zamašćenja,

8. posle uklanjanja površinskog zamašćenja u asfaltu ostaju ostaci ulja koje je nemoguće iščetkati i izbaciti mlazom vode. Za ovu namenu koristiti BIO TA tako što će se na navlaženu površinu naneti štrcaljkom-sprejom. Bakterije iz BIO TA će prodreti u strukturu asfalta i variće uljnu kontaminaciju dok god postoje odgovarajući spoljašnji uslovi (uljna mrlja treba da bude vlažna, a temperatura iznad 4oC). Ukoliko je sušni period, u večernjim satima pokvasiti površinu tretiranu sa BIO TA.

BIO TA je biološko sredstvo za čišćenje i uklanjanje uljnih mrlja sa asfalta, betona i asfaltnih površina. Predstavlja vodenu suspenziju od mešavine kultura bakterija, hranljivih materija i surfaktanata. Enzimi i bakterije razgrađuju uljne kontaminacije biološki i ekološki. Uljne mrlje se zahvaljujući radu bakterija pretvaraju u gas CO2 i vodu. Brzina procesa razlaganja zavisi od mnogo različitih uslova. Temperatura, vlažnost i kiseonik su najvažniji faktori. Radna temperatura ne bi trebalo da bude veća od 40º C, inače bi bakterije uginule.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „BIO TA -sredstvo za odstranjivanje mrlja sa betona i asfalta“